Spotify Apple Music Tidal Deezer

Támogatói póló a temeriniekért

A zenekar, amelynek frontembere Sziva Balázs temerini ősökkel büszkélkedhet, a Harcos ruhamárkával és a Turánia Hagyományőrző Áruházzal együttműködésben most egy jótékonysági pólóval jelentkezik, amelynek bevétele a fogságban raboskodó délvidéki srácokat fogja segíteni.

Bizonyára már mindenki hallott az "újabb temerini fiúk” ügyről, amelyben egy még tavaly októberben szerbekkel kocsmai verekedésbe keveredett hét magyar fiatalt vádolnak nemzeti, faji, vallási gyűlöletet vagy türelmetlenség kiváltásával, illetve szításával, amiért egytől nyolc évig terjedő börtönbüntetést lehet kiszabni a délvidéki magyarokkal szemben következetesen kettős mércével alkalmazott szerb törvények szerint.

A fiúk vizsgálati fogságát április elején újabb két hónappal meghosszabbította az újvidéki Felső Bíróság büntető tanácsa, így már fél éve sínylődnek a rácsok mögött. Az eljárásban számos jogsérelem (védővel való kapcsolattartás korlátozása, önkényes őrizetbe vételek és házkutatások stb.) történt a napokban pedig már az első tárgyalás is lezajlott a hírhedt magyargyűlölő bírónő (aki a temerini ötöket is elítélte), Zdenka Stakic vezetésével.

A fotó tanúsága szerint a póló már a Dél-Bácskai településre is eljutott. A képen az egyik fiatal vádlott bátyja látható Temerinben. A támogatói póló itt a honlapunkon, a Vásár menüpont alatt is megrendelhető!