Spotify Apple Music Tidal Deezer

Stúdiós videóklip az új RomEr lemezhez!!!

Íme a második videó az október közepén megjelenő Mindörökké Magyarország című lemezünkhöz. Ezúttal egy feldolgozás nótához készült kisfilm, az 1956-os forradalommal egyidős Honvágy dalhoz, amit a történelem tett slágerré, abban az időben, amikor néhány hétig Magyarországot bámulta a világ, s „Az év embereként” a magyar szabadságharcos szerepelt a Time magazin címlapján...

Az eredeti számot 1956. október 23-án délután, Boross Ida a kor népszerű táncdalénekesnője énekelte fel a Magyar Rádióban. Alighogy elkészült a felvétel, valaki berohant a stúdióba, hogy fejezzék be a munkálatokat, mert odakint irtózatos balhé van. Estére eldördültek a fegyverek is. 

A forradalom bukása után a nóta rövid idő alatt példátlan népszerűségre tett szert. A külföldre menekült több mint 200 ezer magyar körében nemcsak slágerré, de a hazájukra emlékeztető kultikus dallá is vált. A Szabad Európa Rádió éjjel-nappal játszotta, de felső utasításra a hazai rádió is ezzel a szívbe markoló melódiával próbálta visszacsalogatni a külhonba szökött szabadságharcosokat. A dal előadója és szövegírója maga is disszidált 1956 szilveszterén. Ekkor a Honvágy dalt Magyarországon letiltották és nagyon gyorsan új felvételt készítettek. Az eredeti hangfelvételt ettől kezdve csak a Szabad Európa Rádióban lehetett hallani, Cseke László Teenager Party című műsorában.

A Honvágy dal feldolgozásának ma külön aktualitást ad az az aggasztó tény, hogy az utóbbi években újra magyar fiatalok tízezrei hagyják el a hazájukat a boldogulás reményében.

Az új Romantikus Erőszak lemez a Hadak Útja Kiadó gondozásában jön ki októberben és már előrendelhető itt: http://www.metalshop.hu/product_info.php?products_id=14095 Az előrendeléssel biztosan a korlátozott példányszámú első kiadáshoz lehet hozzájutni, ajándék óriásposzterrel és matricával, egyedi papírtokban és a kedvezményes pólós csomag is választható! A CD megjelenéséhez kapcsolódó koncert október 19-én a Club 202-ben (Budapest XI. kerület, Fehérvári út 202.) lesz!