Spotify Apple Music Tidal Deezer

Nézd meg az új videót!

Október 23-án, a Club202-ben megrendezésre kerülő koncerten jelenik meg digipak CD formátumban a RomEr "A hazáért" című három részes EP sorozatának első darabja, a "Piros". Az első dalhoz készült videót máris mégnézheted! 

Miután idén nyáron lezárult a tavaly ősszel megjelent, Petőfi versmegzenésítéseket tartalmazó legutóbbi albumunk nagyon sikeres „Szabadság, szerelem” turnéja, nyomban neki is láttunk az új dalok rögzítésének. A felvételek Weisz Kicsinek, a Kalapács és a Zorall zenekarok gitárosának a stúdiójában, az Ecseri Vasműben készültek. Az első bemutatásra kerülő új dalhoz forgatott videoklipet, különleges helyszínen az egykori Beszkárt (ma BKV Előre) stadionban forgattuk le. Ott található ugyanis Magyarország egyik utolsó faszerkezetes lelátója, amelyet 1935-ben építettek a régi Fradi pálya első lelátója, a híres „A” tribün mintájára. Érdekesség, hogy 1936 tavaszán a Ferencváros ezen a pályán játszotta a hazai mérkőzéseit, de egykor rendeztek itt atlétikai viadalokat, hadsereg-futballkupát és 1943-ban magyar honvédek-német katonák futballmérkőzést is. A Romantikus Erőszak különben sok szálon kapcsolódik az hazai ultramozgalomhoz, a lelátók világához Ez az egyik utolsó olyan közösség, egy független ifjúsági szerveződés, amelyben olyan alapértékek a meghatározóak, mint a hazaszeretet, a hűség és a büszkeség.

 A három EP, vagy magyarul középlemez, a következő két évben fog megjelenni, és mindegyik a nemzeti rock banda egy-egy jól elkülöníthető zenei hatására épül majd. Ezek között lesz majd hagyományosabb punk rockos megközelítésű, de például tisztán népzenés is. A most októberben megjelenő és közvetlenül a zenekartól előrendelhető „Piros” zenei anyagára olyan korai kedvenceink hatottak leginkább, mint a Ballagó Idő, a „Vidám magyarok” korszakos Beatrice, vagy az Exploited. A kiadványok borítói egyébként színvilágukban is különbözőek – piros, fehér és zöld – lesznek majd. Ha valaki sorban mindhárom lemezt begyűjti majd, a polcán összeáll a magyar trikolór.

CD előrendelés közvetlenül a zenekartól néhány kattintással itt a hivatalos honlapon!

A lemezmegjelenési koncert facebook esemény oldala: IDE KATTINTVA